Menu Zamknij

Czyszczenie stali nierdzewnej

Ciężko wskazać materiał, który znajduje więcej zastosowań niż stal nierdzewna. Jest ona używana do produkcji zlewozmywaków kuchennych, okapów, garnków, itd.
Elementy ze stali nierdzewnej prezentują się bardzo elegancko i solidnie puki są czyste, nie ma na nich osadów kamienia, zacieków.
Jej zaletą jest to, że nie koroduje jak stal zwykła czy żelazo. Posiada specjalną powłokę ochronną, która chroni przed korozją.

Dlatego czyszcząc ją uważajmy by nie doszło do uszkodzenia mechanicznego. Należy odstawić wszelkie druciane szczotki, skrobaki.
Najlepiej używać miękkich ściereczek z mikrofibry czy gąbek.


Używając odpowiednich środków chemicznych np. Sauber Lab KR 55 GLANZ NO 250ML MYCIE I NABŁYSZCZANIE METALI KOLOROWYCH I STALI NIERDZEWNEJ czyszczona powierzchnia będzie czysta i nabierze połysku.

Systematycznie stosowanie odpowiedniego środka spowoduje, że nie powstaną ciężkie do usunięcia osady, które dodatkowo źle wpływają na warstwę ochronną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.