Ciężko wskazać materiał, który znajduje więcej zastosowań niż stal nierdzewna. Jest ona używana do produkcji zlewozmywaków kuchennych, okapów, garnków, itd. Elementy ze stali nierdzewnej prezentują się bardzo elegancko i solidnie puki są czyste, nie ma na nich osadów kamienia, zacieków. Jej zaletą jest to, że nie koroduje jak stal zwykła czy żelazo. Posiada specjalną powłokę ochronną, która chroni przed korozją.
Dlatego czyszcząc ją uważajmy by nie doszło do uszkodzenia mechanicznego. Należy odstawić wszelkie druciane szczotki, skrobaki. Najlepiej używać miękkich ściereczek z mikrofibry czy gąbek.
Systematycznie stosowanie odpowiedniego środka spowoduje, że nie powstaną ciężkie do usunięcia osady, które dodatkowo źle wpływają na warstwę ochronną.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny. Jeśli będziesz nadal korzystać z tej witryny, założymy, że jesteś z niej zadowolony.Ok