Menu Zamknij

Jak odpowiednio przechowywać żywność w lodówce?

Utrzymanie odpowiedniego porządku w lodówce jest bardzo ważne dla zachowania przez produkty dłuższej świeżości. Oprócz tego lodówka będzie wyglądała zdecydowanie bardziej estetycznie. Jak odpowiednio przechowywać żywność w lodówce?

Produkty takie jak wędliny, sery, mięsa, warzywa czy owoce warto przechowywać w osobnych pojemnikach. Dzięki temu dłużej zachowają swoją świeżość i nie przesiąkną innymi zapachami. Nie musimy kupować dodatkowych pojemników śniadaniowych. Do tego celu możemy wykorzystać chociażby pojemniki po jedzeniu, które zamawialiśmy czy cateringu.

Surowe mięso i ryby najlepiej jest przechowywać na dolnej półce – czyli tam gdzie jest najchłodniej. Środkowa półka powinna być przeznaczona dla serów i wędlin, a ostatnia – na produkty mleczne i konfitury.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *