Menu Zamknij

Jak przechowywać żywność w lodówce?

Aby produkty przechowywane w lodówce mogły zachować swoją świeżość i dobry wygląd jak najdłużej, ważne jest zachowanie odpowiedniego porządku. Dodatkowo dzięki temu zachowamy estetyczny wygląd. Jak odpowiednio przechowywać żywność w lodówce?

Produkty takie jak wędliny, sery, mięsa, warzywa czy owoce warto przechowywać w osobnych pojemnikach wielorazowych. Dzięki temu dłużej zachowają swoją świeżość i nie przesiąkną innymi zapachami. To także dobry sposób na wykorzystanie plastiku ponownie, np. wykorzystując plastik pozostały z zamawianego przez nas posiłku.

Surowe mięso i ryby najlepiej jest przechowywać na dolnej półce – czyli tam gdzie jest najchłodniej. Środkowa półka powinna być przeznaczona dla serów i wędlin, a ostatnia – na produkty mleczne i konfitury.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *